Liputuspäivä on Karjalan Liiton perustamispäivä.
Karjalan Liitto ry käynnistää Evakkojen liputuspäivän 20. huhtikuuta ja siitä eteenpäin vuosittain. Päivä saa nimekseen Evakkojen liputuspäivä, jonka tarkoituksena on muistaa ja kunnioittaa Suomen sodissa evakuoituja.
Liitto haastaa mukaan liputukseen yksityishenkilöt, valtion laitokset, kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja yritykset.
Toisen maailmansodan aikana Suomi menetti laajoja alueita. Pysyvästi evakuoitiin noin 440 000 ja väliaikaisesti lähes 200 000 ihmistä, joiden joukossa oli yli 200 000 lasta. Evakuointi kosketti koko kansakuntaa. Sodan seurauksena evakuoitujen sopeutuminen uuteen elämään oli keskeinen osa Suomen jälleenrakennusta.
Eduskunnan Karjala-kerho yhdessä Karjalan Liiton kanssa teki järjestyksessä kolmannen kirjallisen kysymyksen evakkojen liputuspäivästä syksyllä 2024. Sisäministeri totesi vastauksessaan, että liputuspäivän aihe on arvokas ja muistamisen arvoinen ja kansalaiset sekä järjestöt voivat omaehtoisesti aloittaa liputtamisen, vaikka virallisia liputuspäiviä ei olla valmiita lisäämään.
Sisäministerin vastauksen pohjalta Karjalan Liitto päätyi toteuttamaan liputuspäivän evakuoituja edustavien järjestöjen kanssa. Evakkojen liputuspäiväksi valikoitui 20.4., mikä on Karjalan Liiton perustamispäivä. Karjalan Liitto perustettiin vuonna 1940 Karjalan evakkojen etujärjestöksi, mutta säädettyjä asuttamis-, maanhankinta- ja korvauslakeja sovellettiin myös muiden evakuoitujen, sotainvalidien sekä sotaleskien ja -orpojen asuttamis- ja korvausasioissa.